Het ziekenhuis/ Mijn stage - Reisverslag uit Oranjestad, Aruba van Daniëlle Jonker - WaarBenJij.nu Het ziekenhuis/ Mijn stage - Reisverslag uit Oranjestad, Aruba van Daniëlle Jonker - WaarBenJij.nu

Het ziekenhuis/ Mijn stage

Door: Daniëlle

Blijf op de hoogte en volg Daniëlle

22 Maart 2007 | Aruba, Oranjestad

Het ziekenhuis was echt super tof! Ik had me al een aantal keer ingeschreven op school om een stage in het ziekenhuis te mogen lopen, maar iedere keer werd ik uitgeloot! Ook had ik geprobeerd om op Aruba stage te lopen in het ziekenhuis, maar dat had weinig resultaat.
Uiteindelijk ben ik dan dus toch in het ziekenhuis geweest!
Die vrouw waar ik het de vorige keer over had lag in het bed en inderdaad was de arm plaatselijk verdooft. Gek genoeg alleen de onderarm. Wij vroegen ons al af hoe ze een hele schouder plaatselijk wilde gaan verdoven, dus ons vermoeden was juist. Niet dus! Hahaha echt Arubaans! Iemand heeft een klacht en je gaat de bijwerkingen bestrijden. Daar zitten we dus nu 6 keer aanvast. 6 keer naar het ziekenhuis om de vingers door te bewegen, zodat de doorbloeding en daarmee de afvoer in de arm gestimuleerd wordt. Als we dit doen zal de arm stukken minder dik worden en zal die mevrouw waarschijnlijk haar vingers weer beter kunnen bewegen, maar echt effectief zal het niet zijn, omdat ik bang ben dat je over een maand of zo weer opnieuw kan beginnen, omdat de oorzaak ligt bij de schouder! Je moet dus naar mijn idee eerst de schouder behandelen en dan die arm verbeteren, maar goed we zullen zien ;)

Na deze mevrouw zijn we naar dat kindje gegaan, waar ik over vertelde. Dat meisje wat een ongeluk had gehad en waarbij haar bovenbeen gebroken was geweest. Ze had een operatie gehad, maar daarbij zijn de schroeven niet goed vast gezet, waardoor het been krom was gaan groeien! Frank mijn begeleider had dan ook alles op alles gezet, om dat meisje opnieuw, bij een wel kundige arts, te laten opereren. Het resultaat was echt heel erg mooi! Had dat echt niet verwacht dat, dat nog zo goed kon komen! Die arts is echt goed! Het meisje zag er verder alleen heel erg wit uit en at heel slecht, maar dat komt waarschijnlijk vanzelf wel weer goed. Ze is nu in ieder geval wel blij met haar been! Moet ook eerlijk zeggen, dat het er ervoor echt niet uitzag. Zo jong en dan zoiets, die zou haar hele leven last van der gewrichten hebben gekregen, maar we zullen binnenkort echt zien hoe het eruit ziet en hoe snel ze vooruit zal gaan, als ze weer bij ons in de praktijk komt voor de verdere revalidatie.

Verder vroeg Frank aan mij of ik al een keer stage in het ziekenhuis had gelopen en of ik daar interesse in had! NATUURLIJK!!!hahaha Mijn dag kon niet meer stuk!Hij wil voor mij gaan regelen dat ik een dagje met de fysio’s van het ziekenhuis mee mag lopen! Hij heeft er zelf jaren gewerkt en kent er dus heel erg veel mensen! Echt zo leuk! Kom ik er toch nog eens achter hoe het er in het ziekenhuis allemaal aan toe gaat!
Verder mag ik ook een keer meekijken bij een total-knee-operatie, een artroscopie en/of een hernia operatie! Weet je hoe vet! Echt ik ben helemaal is mijn sas! Echt leuk dat Frank zoveel artsen kent en dat voor mij wil gaan regelen!

Ook voelde in me in het ziekenhuis helemaal thuis! Het was zo gezellig. Frank voelde zich volgens mij ook weer helemaal thuis. Doordat hij er gewerkt heeft, kent hij er heel veel mensen. Je begrijpt er werd een hoop geknuffeld en gekletst! Echt heerlijk al die mensen om je heen! Mijn stage is echt super leuk hoor en ik kan het goed met Frank vinden, maar dat mis ik af en toe wel! Die collegialiteit! Gewoon met iedereen een praatje maken en lachen…..heerlijk!

Ik heb dus echt geen spijt, dat ik op mijn vrije dag naar het ziekenhuis ben geweest. Zal het de volgende keer zo weer een keertje doen! Zeker als ik dan mee kan kijken bij de total-knee-operatie of een dagje mee kan lopen bij fysio’s!

Verder ga ik aankomende twee weken ook de hele week met Frank meelopen. Dit om al die vrije dagen een beetje te compenseren. Ik weet officiële vrije dagen hoef je niet in te halen, maar ik wil graag wat leren en dat doe je niet als je steeds vrij bent! Aruba heeft in de periode dat ik er was al 2 officiële vrije dagen gehad, verder heb ik twee woensdagen vrij gehad omdat Frank met vakantie was en staat de goede vrijdag, paasmaandag, koninginnedag en de dag erna voor de deur, welke ik allemaal vrij krijg.
Wel leuk is het, dat als ik nu meer werk, ik een dagje vrij kan nemen als mijn ouders straks komen! Echt zo leuk dat er zoveel te regelen valt!
Nou heb ik op dit moment wel al een zaterdag extra gelopen en ben ik vandaag op mijn vrije dag naar het ziekenhuis geweest. Ook heb ik ruim twee weken in mijn eentje gestaan en loop ik per week inclusief pauze zeker 30 uur, dus ik hoef me niet echt druk te maken om mijn uren, maar toch is het gewoon handig om wat extra te doen. Je leert ervan en je hebt een tevreden gevoel. En die vrije dagen als pa en ma er zijn klinken mij als muziek in de oren!

Kortom mijn stage is echt een stage met meerdere mogelijkheden! Ik heb het echt zo naar mijn zin! Van leren komt helaas weinig, maar daarvoor heb ik dan wel ruim 2 maanden zomervakantie! Dan kan ik straks helemaal bijgeleerd mijn volgende stage in gaan, maar ik geniet hier en ik leer zoveel andere dingen! Echt niet normaal meer! Iedere dag is weer anders en nooit saai!

Liefs,

Mij

Ps. Natuurlijk mis ik jullie af en toe echt wel!

• 22 Maart 2007 - 20:42

Astrid:

Hey meis!
    Wat super gaaf dat je vanalles extra mag doen! Meelopen in het ziekenhuis, naar Amerika als het meezit... Maak je me wel jaloers mee hoor :p Maarja, je bent ook nog geen genius he ;)
    Binnenkort krijg je een superduper lange mail van mij, je mist een heleboel! En natuurlijk mis ik jou ook! duh.. :p
    Heel erg veel plezier en geniet vooral van alles wat je nog te wachten staat!
    Liefs en een dikke knuffel!
    Astrid

p.s.: hoe is 't met je olifantje...?

• 23 Maart 2007 - 07:31

Jelle:

Klinkt alsof je er weer een gezellige boel van maakt, daar in aruba!
    Hier in NL is het weer hopeloos koud, totdat het weer zomer is zal ik het moeten doen met jouw zomerse verhalen en kiekjes ;-)

• 27 Maart 2007 - 10:51

Mandy:

Heeey meis,
    wat leuk dat je het nogsteeds zo naar je zin heb, en dat je stage nu ook leuker/interesanter is! Mijn stage is ook erg leuk en leerzaam. Hopelijk spreek ik je snel weer via msn of via de mail.
    Liefs Mandy

• 28 Maart 2007 - 17:51

Marije:

hej daan!
    Zo dat klinkt goed! Leuk dat je nu ook moglijkheden hebt om in het ziekenhuis wat dingen mee te lopen. Dat lijkt me ook heel interessant! Hoop voor je dat het ook gaat lukken naar amerika! (aso-tje ;) ) succes weer en knuffel

• 29 Maart 2007 - 14:35

Frouke:

Heej Daan!
    Hier een berichtje van niet zo ver van jou vandaan! Ik zit op de afdeling in het ziekenhuis en ik heb even niks te doen dus ben op zoek gegaan naar jullie websites! Leuke verhalen! Leuke fotos! Ik zie je straks! Bedankt voor tot nu toe een super tijd op Perle dor!
    kus Frouk